‘Kontprikker’ komt er nog goedkoop vanaf

© AFP

De schorsing van Gonzalo Jara voor het provoceren van Edinson Cavani is teruggebracht tot twee wedstrijden. De Chileense verdediger stak tijdens de kwartfinale van de Copa América tegen Urugugay (1-0) een vinger tussen de billen van de spits. Voor dat vergrijp werd hij aanvankelijk voor drie duels uitgesloten.

De tuchtcommissie van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol besloot tot strafvermindering, nadat hoger beroep was aangetekend. Ook hoeft Jara nog maar een boete van 5.000 dollar te betalen in plaats van 7.500.

Jara, die na de reactie van Cavani ook nog eens theatraal tegen de grond ging hoewel hij amper werd geraakt, mist in elk geval de rest van het titeltoernooi. Chili staat in de halve eindstrijd tegenover Peru. De andere halve finale gaat tussen Argentinië en Paraguay.

'Kontprikker' Jara nam ook al Suarez en Higuain te grazen, Mainz is het beu

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vinger die Chili-speler Gonzalo Jara op de Copa Amerika in de kont stak van Uruguay-aanvaller Edinson Cavani krijgt een flink staartje voor de vingervlugge Chileen. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) is een disciplinair onderzoek gestart naar de wansmakelijke provocatie. Bovendien heeft Jara's club FSV Mainz 05 al laten weten dat de voetballer zijn boeltje mag pakken.

Tijdens de kwartfinale in de Copa Armerica tussen Chili en Uruguay woensdagnacht kreeg Edison Cavani een tweede gele kaart nadat hij reageerde op een vingerprik in de kont van Jara. De Chileen is niet aan zijn proefstuk toe. Bij een vorige interland tussen Chili en Uruguay greep hij Luis Suarez bij zijn edele delen. Suarez beantwoordde dat toen met vuistslag.En enkele jaren geleden stak Jara al eens de vinger in de kont van de Argentijn Gonzola Hinguain.

Jara's club Mainz 05 heeft het helemaal gehad met de grijpgrage handen van zijn speler. 'Dit tolereren wij niet. Hij weet dat hij mag vertrekken als er een bod komt', aldus Mainz-baas Christian Heidel.

Jara drie matchen geschorst na vinger in achterwerk Cavani

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Chileense verdediger Gonzalo Jara heeft van de Tuchtcommissie van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie Conmebol een schorsing opgelegd gekregen van drie wedstrijden. Jara stak in de kwartfinales van de Copa America zijn vinger in het achterwerk van de Uruguyaanse spits Edinson Cavani.

Hierdoor kwam het tot een handgemeen, waarbij de PSG-spits een tik uitdeelde aan Jara (spelende bij FSV Mainz 05). De Chileen viel als voor dood neer op het terrein. Cavani werd met rood van het veld gestuurd, Jara ontsprong de dans. Maar een klacht vanwege Uruguay zorgde ervoor dat de beelden opnieuw werden bekeken, met een schorsing tot gevolg voor Jara.

De Chileense voetbalbond reageerde intussen met een bericht op de eigen website. ‘Wij hebben kennis genomen van de beslissing die de tuchtcommissie van de Conmebol heeft genomen op basis van videobeelden. Wij betreuren deze beslissing, maar aanvaarden de schorsing van drie wedstrijden.’

Dat betekent slecht nieuws voor Jara en Chili, vermits het land niet meer kan rekenen op de diensten van de verdediger voor de rest van de Copa America. Chili plaatste zich voor de halve finales van het toernooi en bekampt dinsdag Peru. De andere halve finale gaat tussen Argentinië en Paraguay.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen