Leven van mannelijke modellen is niet al glitter en glamour

© YouTube

Vrouwelijke modellen leiden een luxeleventje, maar het contrast met het leven van hun mannelijke collega’s is groot. Dat bewijst de nieuwe documentaire ‘Unglamorous’ van het Amerikaanse multimediaplatform Fusion.

vwh

In de bewuste zesdelige documentaire volgt journalist en ex-model Pedro Andrade mannen die aan het begin van hun modellencarrière staan in New York. Daar worden velen onder hen geconfronteerd worden met de harde realiteit en ontdekken ze dat de job minder glamoureus is dan ze aanvankelijk dachten.

De aspirant modellen zijn vaak genoodzaakt om hun dagen te vullen met het afschuimen van castingbureaus, in de hoop dat ze een opdrachtje binnenhalen. Die eerste opdrachten leveren geen fortuin op. Daarbij komt dat een stekje huren in New York bijzonder prijzig is. Wie in the big apple wil investeren in een toekomst als model, telt de eerste maanden algauw 17.000 euro neer om iets op te bouwen.

De Braziliaanse Andrade gaat ook langs bij Cameron Keesling, die na een jaar ploeteren in New York op de cover van de Italiaanse Vogue mocht staan. Meer dan complimenten van Snoop Dogg en anderen kreeg hij niet. Het modeblad gaf hem geen cent omdat hij de covershoot moest beschouwen als een eer en een mooie aanvulling voor zijn cv.

Bekijk hieronder de eerste twee delen van de documentaire.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer