Met deze hacks krijg je kleren snel weer proper

© YouTube

De Australische YouTube-ster Chloe Ting heeft zo haar eigen manieren om haar kleren snel weer proper te maken. Een olievlek op je outfit? Of werken met wodka? In een nieuw filmpje deelt ze haar tien favoriete hacks met haar bijna 50.000 volgers en de rest van de wereld.

vwh

Meng pure wodka met water, giet in flacon met verstuiver en je hebt de perfecte spray om zonnebrilglazen weer te laten glanzen. Hiermee kan je trouwens ook vieze geurtjes in kledij neutraliseren. Olievlekken op je favoriete stuks verwijder je dan weer met babypoeder. Laat een dag inwerken en de vlekken zouden al veel minder duidelijk of zelfs helemaal verdwenen moeten zijn. Tevreden? Gooi dan in de wasmachine. Niet tevreden? Herhaal de procedure.

Witte schoenen die al vijftig tinten grijs zijn, krijg je weer proper met een mengsel dat je snel kan maken. Doe een eetlepel baking soda (zuiveringszout) en een eetlepel waterin een kommetje en poets je schoenen met een oude tandenborstel tot ze weer witter dan wit ogen. Vergeet trouwens gedoe met je stijkijzer om kraagjes van hemden te strijken: je steiltang kan het ook. Let wel: pas dit niet toe op zijden kledingstukken.

De volgende hacks in het rijtje van Chloe zijn er een om knellende schoenen te verruimen. Leg er plastic zakjes in met sluiting. Giet er water in, sluit de zakjes en wacht tot je schoenen breder worden zonder dat je voeten pijn gaan doen. Een andere truc: draag de schoenen eerst een paar keer met skikousen en blaas erover met de haardroger.

Wist je trouwens dat je een losse zoom snel kan fiksen als er een lijmpistool in de buurt is, en dat je ondergoed snel op en natuurlijke manier droogt in een slazwierder? Om vieze geurtjes uit schoenen te halen, kan je er theezakjes in leegmaken. Delicate suède schoenen krijg je ook simpel proper door er met een nieuwe tandenborstel over te wrijven. Het vuil valt er zo af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer