© Liefde Voor Muziek

Dochter Dana Winner (16): “Ineens is mijn mama cooler dan ik”

Week na week ontroert Dana Winner (50) de kijkers van ‘Liefde voor Muziek’ met haar gevoelige covers in het Nederlands. De Limburgse charmezangeres vindt een nieuw publiek en is helemaal terug van weggeweest, dat vraagt om een interview in Story. Daarin komt ook haar dochter Chinouk (16) uitgebreid aan bod.

jva

De band tussen Dana Winner, in het echte leven Chantal Vanlee, en haar dochter Chinouk is heel hecht. “Sinds de scheiding woont ze nog grotendeels bij mij en mijn partner Marc. Mijn ex en ik hebben daar samen voor gekozen, het is voor haar niet fijn om constant van huis te veranderen en geeft haar een zekere rust.”

“We hebben vaak heel diepe gesprekken over het leven, want ik wil haar zeker voldoende wapenen”, gaat Dana verder. “Als enig kind is ze zowat opgegroeid tussen volwassenen en denkt ze ook heel matuur. Ze luister echt naar de teksten van mijn liedjes en dat is geen banale prietpraat.”

“Mijn mama is cooler dan ik”

Chinouk beaamt dat ze heel erg meeleeft met haar moeder. “Tijdens de opnames van het programma hebben we vaak gefacetimed, want ik zie graag wat mama voor een optreden aantrekt. Dat mama soms zo emotioneel is in het programma, herken ik helemaal. Als we thuis samen naar een film kijken, dan durft ze haar tranen ook de vrije loop te laten. Als er iets scheelt, dan is mama trouwens de eerste aan wie ik het vertel, we hebben echt een hechte band.”

De tiener is trouwens heel trots op haar moeder. “Vroeger kreeg ik op school wel eens de reactie dat mama’s muziek oubollig was, maar sinds ‘Liefde voor Muziek’ is ze helemaal van haar schlagerimago af en vindt iedereen haar geweldig. Zelfs de leerkrachten spreken mij erop aan. Ineens is mijn mama cooler dan ik, hoe kan ik dat later ooit nog overtreffen?”, lacht Chinouk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer