© JEFFREY GAENS

AA Gent wil STVV-doelman Lucas Pirard

STVV werkt achter de schermen naarstig verder aan de transferdossiers. Inmiddels is duidelijk dat AA Gent zijn zinnen gezet heeft op doelman Lucas Pirard. Of het daadwerkelijk tot een transfer komt, is wel nog een ander verhaal.

Gunter Schoofs, Michaël Van Damme

Op de tweede trainingsdag in Sint-Truiden kwam doelman Marten Schevenels bij de groep. De jonge keeper, die overkwam van KRC Genk, had donderdag nog schoolverplichtingen, maar was nu wel van de partij. Coach Marquez organiseerde twee sessies, om 10.00 uur en om 16.00 uur.

Het meest interessante werk gebeurt momenteel achter de schermen. Philippe Bormans en Roland Duchâtelet werken aan meerdere inkomende transfers. Intussen blijven de Kanaries van vorig seizoen de Belgische clubs uit de eerste kolom charmeren. Zo willen de Buffalo’s Lucas Pirard er graag bij. De 22-jarige Luikenaar past dan ook perfect in het profiel dat Gent voor ogen heeft. Jong én Belg, want de groep van Vanhaezebrouck kan nog wat landgenoten gebruiken.

Reservekeeper

Het is duidelijk dat Kalinic eerste doelman blijft in Gent, maar verder wordt er naar oplossingen gezocht voor Rinne en Looienaar Yannick Thoelen. Vraag is of Pirard zin heeft om zijn positie van eerste doelman bij de Kanaries op te geven voor die van reservekeeper in Gent. Bovendien is Philippe Bormans geneigd om de uitgaande transfers een halt toe te roepen, want vrijdag maakte hij nog duidelijk dat Yohan Boli onder geen beding weg mag. Tenzij er een riant bedrag van meer dan 3,5 miljoen euro op tafel komt. En: STVV kan zelf de Belgen goed gebruiken.

Als Bormans al zou zwichten voor een bod van Gent op Pirard, wordt er mogelijk een constructie op poten gezet waarbij ook Rob Schoofs betrokken wordt. En Yannick Thoelen, die bij de Buffalo’s aan zijn plafond zit, zou op Stayen zijn carrière kunnen herlanceren. STVV was vorig seizoen al in hem geïnteresseerd.

De Truienaren moeten sowieso op zoek naar een doelman, want Bruzzese en Vanwelkenhuysen zijn al getransfereerd naar respectievelijk Kortrijk (via Brugge) en Wijgmaal.

Aangeboden door onze partners