IJssculpturenfestival in Luik lokt 160.000 bezoekers

Het IJssculpturenfestival heeft in Luik 160.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat meldt organisator Sand and Ice Events zondag, op de laatste dag van het evenement. Eerder was al bekendgemaakt dat de Antwerpse editie, die op 11 januari al afliep, 140.000 bezoekers had gelokt.

Het festival “Disneyland Paris Ice Dreams” werd in november 2014 zowel op de Gedempte Zuiderdokken als op de Place des Guillemins in Luik op gang geschoten. Het was meteen de eerste keer ooit dat het festival in Wallonië georganiseerd werd. Eerder had het evenement ook al in Brugge en Brussel plaatsgevonden.

Tijdens het festival werden bij temperaturen van zes graden onder nul ijssculpturen van Disney-figuren tentoongesteld. “De zowat honderdvijftig sculpturen werden verdeeld over de Antwerpse en Luikse sites. Wij hebben niet minder dan 300.000 bezoekers geteld, waarvan 160.000 in Luik en 140.000 in Antwerpen”, zegt organisator Alexander Deman.

Het festival liep in Antwerpen tot 11 januari. In Luik zou het festival aanvankelijk al op 4 januari eindigden, maar het evenement werd er uiteindelijk verlengd tot zondag 1 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer