© Koen Dhollander

Fileprobleem op Groenendaallaan weldra opgelost?

Naar aanleiding van de berichtgeving over het fileprobleem op de Groenendaallaan in uw krant kregen we volgende reactie van Merksems districtsschepen voor mobiliteit Wendy Simons (N-VA).

kdm

“Bij de heraanleg van het kruispunt Bredabaan/Oude Bredabaan/Groenendaallaan/Minister Delbekelaan werd door het Gewest destijds gekozen voor een profiel met slechts 1 rijbaan in de rijrichting van het Sportpaleis komende vanuit de Groenendaallaan. Die beslissing werd ingegeven door het feit dat de plannen voor de nieuwe Burgemeester Gabriël Theunisbrug, beter gekend als de brug van ’t Sportpaleis, destijds bestonden uit 1 baanvak in beide richtingen. “ zegt Simons.

“Maar in nauw overleg met alle partners is besloten dat de brug niet één maar twee baanvakken zal bevatten in beide richtingen.”

“Deze beslissing werd genomen naar aanleiding van nieuwe tellingen die bevestigden dat deze maatregel noodzakelijk is voor een optimale doorstroming van het verkeer, zeker nu de brug van de IJzerlaan op korte termijn zal verdwijnen. “

Hierdoor zou ook de Minister Delbekelaan ter hoogte van het kruispunt met de Groenendaallaan en de Bredabaan aangepast worden. Deze maatregel is nu nog in onderzoek. Het district Merksem juicht deze keuze van het Gewest uiteraard toe en kijkt alvast uit naar een snelle implementatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER