© EPA

Genoa mag Europa niet in

De Italiaanse club Genoa zal volgend seizoen geen Europa League spelen, ondanks zijn zesde plaats van afgelopen seizoen in de Serie A. Dat heeft de advocaat van de club woensdag bekendgemaakt.

Genoa - waar onze landgenoot Maxime Lestienne afgelopen seizoen op huurbasis voor speelde - voldoet niet aan de regels van de Financial Fair Play. Stadsgenoot Sampdoria mag als zevende in de stand de Europese stek overnemen.

Volgens de Financial Fair Play-regels kan een club enkel een Europese licentie krijgen als ze financieel gezond is. Dat zou bij de oudste club van Italië dus niet het geval zijn. ‘We zien af van het opeisen van een Europese ticket’, zegt clubadvocaat Mattia Grassani. ‘De reglementen van de UEFA zijn bijzonder strikt, maar we moeten onze verantwoordelijkheid nemen en de instituten in ons voetbal respecteren.’

Vorig jaar was Parma in hetzelfde bedje ziek, want ook die club mocht toen in extremis Europa niet in. Die plek werd toen overgenomen door Torino. Parma ging intussen failliet.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer