Napoli-fans zullen maskers dragen voor Koulibaly

© Facebook

Ex-Genkenaar Kalidou Koulibaly kreeg vorige woensdag racistische spreekkoren over zich tijdens de wedstrijd van Napoli op het veld van Lazio (0-2 winst). Uit steun zullen de fans van de Partenopei tijdens de thuiswedstrijd tegen Carpi maskers dragen met het gezicht van de Senegalees.

vtvn

De partij moest zelfs enkele minuten onderbroken worden wegens ongepast gedrag van de thuissupporters. Die zongen racistische liederen en slingerden Koulibaly apengeluiden naar het hoofd. De gezangen viseerden eerst Napoli en zijn inwoners, daarna hadden de ‘fans’ het op ex-Genk-verdediger Koulibaly gemunt. In de 67e minuut vond scheidsrechter Massimiliano Irrati het welletjes, hij legde de partij even stil. Ook nadien werd Koulibaly nog geviseerd door de Romeinse supporters.

Lazio moet zijn Curva Nord in het eigen Olympisch Stadion voor twee thuiswedstrijden sluiten en moet ook een boete van 50.000 euro ophoesten.

Maar toch vinden de Napoli-fans dat ze een actie moeten ondernemen. "De ganse Napolitaanse populatie voelt mee met hun jonge kampioen, schreef "Quello del Sangue Azzurro", een groep Napoli-ultra's op hun Facebook-pagina. "Daarom willen we dat Koulibaly onze affectie voelt. We staan allemaal achter je, Kalidou!"

En dat willen ze dus tonen door maskers van de Senegalees te dragen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen