ETHIAS LEAGUE. Roeselare veel te sterk voor Maaseik

Wat ooit dé ‘clasico’ was, werd zaterdagavond, op de derde set na, herleid tot een partij eenrichtingsvolleybal met aan de ene kant van het net een gretig Roeselare en aan de andere kant een zorgwekkend onmachtig en zielloos Maaseik. Roeselare won met 3-1.

IVAN D'HOOP

Na drie mislukte bezoekende aanvallen voelde Maaseikcoach Daniël Castellani de bui al hangen en de Argentijn vluchtte in een time-out. Die bracht allerminst soelaas want enkele minuten later na een veel illustrerende aanval in het net van Wijsmans wees het scorebord 8-2. Via 16-9 en een ace van Claes voor 20-13 stoomde Roeselare door. Spelverdeler Trinidad vernederde het ooit zo machtige Maaseik met een snoeiharde aanval binnen de drie meter en kapitein Wijsmans mocht naar de bank. Een stevig blok op de onzichtbare bezoekende opposite Pereyra verloste de Limburgers uit hun lijden.Eenzelfde scenario in set twee waarin Roeselare een snelle 5-1 niet meer uit handen gaf en die vroege kloof alleen maar uitdiepte tot een sprekende 25-18 en de 2-0.

Eindelijk liet Maaseik iets zien in de derde beurt. Het kwam warempel op voorsprong. Na 5-8 naderde Roeselare nog tot 10-11 maar een nu beter en vooral strijdlustiger Maaseik knokte zich opnieuw in de match via vooral Pereyra die nu wel scoorde. Maan acete naar 15-19 en kapitein Wijsmans bezorgde Noliko de 20-25.

Het was enkel uitstel van executie voor de Limburgers die na 6-6 tureluurs werden geserveerd door Trinidad die aan de opslag bleef tot 13-6.

SETSTANDEN: 25-15, 25-18, 20-25, 25-14

UitslagenHaasrode Leuven - Waremme 3-2Antwerpen - VDK Gent 3-1Roeselare - Maaseik 3-1