Organisatie WK Wielrennen moet parcours aanpassen: toch geen kasseien

© Photo News

Het parcours van het WK wielrennen in Doha onderging enkele wijzigingen door wegenwerken. Het lokale circuit omvat niet langer 19,2 kilometer, maar slechts rondjes van 15,3 kilometer, volledig verreden op The Pearl, het artificiële eiland in Doha. Onder meer de kasseistrook verdwijnt.

(belga)

Op het WK in Richmond, eind september, werd het officiële parcours van het WK 2016 in het Qatarese Doha voorgesteld, het eerste WK wielrennen in het Midden-Oosten. Een en ander is nu gewijzigd aan de omloop omdat wegenwerken niet tijdig afgerond zullen zijn tegen het najaar wanneer het WK van 9 tot 16 oktober wordt georganiseerd. Dat werd duidelijk daags voor de start van de Ronde van Qatar.

Géén kasseistrook

Nog steeds volgt de wegrit een lange aanloop van 80 kilometer door de woestijn, maar daarna wijzigt dus één en ander. De passage langs de culturele site Katara verdwijnt, net zoals de (goed berijdbare) kasseistrook. Er zullen enkel nog rondjes afgelegd worden van 15,3 kilometer op ‘The Pearl’, meerbepaald 11 ronden.

Tom Van Damme, voorzitter van de KBWB, is momenteel aanwezig in Qatar en nam al even een kijkje op het parcours. “Het is een korte omloop, met veel bochten, technisch. Het zal heel snel gaan.”

Voor sprinters

Wedstrijden in Qatar worden vaak beheerst door de wind. Of die ook een rol zal spelen in het najaar, op the Pearl is een factor die de organisatie niet in de hand heeft. Het wordt wellicht een WK voor sprinters en dus hebben Marcel Kittel, André Greipel, Mark Cavendish, Tom Boonen, Nacer Bouhanni, Alexander Kristoff en andere snelle jongens het meeste kans op de regenboogtrui.

Dinsdag wordt tijdens de Ronde van Qatar alvast een test-event gedaan op de omloop en zullen de renners weten wat hen te wachten staat in oktober.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen