© Photo News

Mysterie in Duits stadje: wie deelt envelopjes met geld uit?

Mysterie in het Duitse stadje Bünde. Een onbekende deelt er enveloppen met geld uit. Inwoners vinden het geld in hun brievenbus, achter de ruitenwisser van hun wagen of zelfs in de supermarkt.

lej

Het begon allemaal vorige week zaterdag, schrijft de Süddeutsche Zeitung . Toen vond de bewoonster van een rusthuis een crèmekleurige envelop in haar brievenbus. Inhoud: een briefje van 50 euro en een kaartje met een afbeelding van Jezus die de armen spreidt. Boven de afbeelding staat een tekst uit het Oude Testament: “De Heer is mij van verre verschenen: Ik heb je steeds liefgehad, daarom heb ik je uit louter goedertierendheid naar mij toe getrokken. Jeremia 31,3.’’

De oude vrouw is niet de enige die een envelop met inhoud vindt. In alle brievenbussen zit een soortgelijk briefje. En ook in een supermarkt en achter de ruitenwissers van auto’s vinden inwoners van Bünde briefjes met geld.

Volgens de lokale krant Westfalen Blatt deelde de onbekende weldoener in totaal al meer dan duizend euro uit. Een restaurantuitbater van wie onlangs het raam van de wagen ingeslagen werd, vond in een keer vier envelopjes met 50 euro. Daar zat de boodschap: “Voor de ingeslagen ruit. PS. Ik was het niet, ik heb er alleen maar op het internet over gelezen. God bless you.”

Een twintigtal mensen zou zich bij de politie al gemeld hebben met een envelopje. Maar volgens een politiewoordvoerder mogen ze het geld houden. “We gaan ervan uit dat het geld bewust uitgedeeld wordt. Niemand moet het geld dus afgeven.” Drie mensen hebben dat toch gedaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER