© JOD

Fout manoeuvre op kruispunt loopt fataal af voor jonge moeder

Een moeder van twee kinderen is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een zwaar ongeval in de Heernislaan in Gent. Haar auto werd gegrepen door een auto die door het rood was gereden.

Johan Dillen

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Heernislaan (R40) met de Forelstraat. De Opel van een Bulgaars gezin met twee kinderen van 10 en 11, wilde omstreeks 2 uur van de Heernislaan linksaf de Forelstraat indraaien. Het gezin kwam uit de richting Dampoort gereden. Op die plaats is er een verbod om linksaf te slaan, net omdat er al vaker zware ongevallen op het kruispunt gebeurden.

Drie jongeren tussen 22 en 23 jaar oud in een Seat, kwamen uit de tegenovergestelde richting. Ze zouden door het rood gereden hebben, maar het parket kan dat niet bevestigen. "Op dit moment staat alleen vast dat het licht op het kruispunt al enkele seconden op oranje stond. Het is niet duidelijk of het licht al effectief op rood gesprongen was", klinkt het in een mededeling van het parket. Ook is niet duidelijk of de bestuurder van de Seat te snel reed.

Geen gordel

Wat volgde was een loodzware klap. Beide auto's werden weggeslingerd. De 31-jarige vrouw zat rechts op de achterbank, bij haar kinderen. Ze droeg geen gordel en werd uit de auto geslingerd. De kinderen bleven ongedeerd. De hulpdiensten probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar ze overleed aan haar verwondingen. Over de verwondingen van de inzittenden van de Seat is nog geen duidelijkheid, ook hier droeg geen van de inzittenden een veiligheidsgordel. Vast staat wel dat ze niet onder invloed van alcohol of drugs reden.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse, de stadsring was uren afgesloten op de plaats van het ongeval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER