© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Poëzie verovert Scheppers én Mechelen

In het Scheppersinstituut in Mechelen werden de 770 leerlingen donderdag een dagje ondergedompeld in de wereld van gedichten. Aanleiding was de jaarlijkse Poëziedag en daar mocht ook de Mechelaar een stukje van meegenieten...

Leo De Nijn

“Het is een dag waarop we alle leerlingen op heel uiteenlopende manieren willen laten kennismaken met het wereldje van gedichten. Wij willen de leerlingen laten zien dat poëzie niet altijd een saaie boel is, maar dat je ze zelfs op een leuke, vrolijke, grappige en zelfs sportieve manier kan beleven”, zeggen Nicole Jacobs en Ellen Van den Eynde, coördinatoren van de Poëziedag in het Scheppersinstituut.

Schlagers en poëzie

Om het tegelijk boeiend en ontspannend te maken, werd in de school gekozen voor een twintigtal workshops. De leerlingen konden bijvoorbeeld filmpjes maken met poezië, klimtochten naar poezië ondernemen in de turnzaal, schlagers maken met poëzie en poëzietochten maken in de stad.

Bekende figuren

De schooldirectie vond zelfs twee bekende figuren bereid om deel te nemen aan de workshops. Gert Winckelmans, Vlaams acteur in de VTM-serie Sara (Simon Van Wijck) en de Mechelse rapper Pita (Said Ayghassaiy) kwamen mee voor de klas staan. Een aantal groepen trok ook de straat op, klampten wandelaars aan op de IJzerenleen en brachten een gedicht. En de Mechelaars, ook zij genoten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER