4 Limburgse leden van motorclubs Hells Angels en Outlaws voorwaardelijk vrijgelaten

De Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) heeft gisteren vier leden van de rivaliserende motorclubs Hells Angels en Outlaws onder voorwaarden vrijgelaten. De aanhouding van drie andere motorclubleden is een tiental dagen geleden door de KI bevestigd.

De zeven verdachten werden bij twee aparte gerechtelijke acties in Limburg gearresteerd. De invallen kaderden in een onderzoek naar een poging doodslag in Hoepertingen bij Borgloon begin mei 2014. Toen werd bij de schietpartij een lid van de Hells Angels in de schouder geraakt. Een drietal motorclubleden werd op 9 december aangehouden na een reeks huiszoekingen in Tongeren, Kortessem, Hechtel-Eksel, Genk en Sint-Truiden.

Eind november 2014 vond al een eerste reeks huiszoekingen plaats. Er werden tien huiszoekingen uitgevoerd in Hasselt, Diepenbeek, Borgloon, Sint-Truiden, Heers, Kortessem en Maasmechelen. Meer dan twintig niet-vergunde vuurwapens, grote hoeveelheden munitie, diverse kogelwerende vesten, aanzienlijke hoeveelheden cash geld, geldtelmachines en tal van verboden wapens zoals boksbeugels en ploertendoders konden in beslag worden genomen.

Meest gelezen