Sociale partners bereiken nog geen akkoord

De sociale partners hebben nog steeds geen akkoord bereikt. Vakbonden en werkgevers - verenigd in de Groep van Tien - hebben vanavond het overleg vroegtijdig beëindigd door een "agendaprobleem". Morgen komen ze opnieuw samen.
Michèle Sioen, voorzitster van de Groep van Tien

Normaal had de Groep van Tien morgenochtend een afspraak met het kernkabinet om hun plannen voor te leggen, maar de afspraak met de kern van ministers is verplaatst naar de namiddag.

"Er is nog geen akkoord, er is een agendaprobleem", aldus Michèle Sioen, voorzitster van de Groep van Tien, over de onverwacht vroege stopzetting van de onderhandelingen. "We staan niet ver van van een akkoord, maar er zijn nog punten waar we het niet over eens zijn", stelde Sioen. "De laatste loodjes wegen het zwaarst".

De vakbonden en werkgevers moeten een akkoord zien te vinden over hogere lonen, pensioenen en uitkeringen. Over de loonmarge - het belangrijkste obstakel voor een akkoord - zei Sioen dat er "vooruitgang is geboekt". "Alles hangt evenwel aan elkaar", zei ze over de verschillende dossiers op tafel.

De sociale partners gaan morgen verder onderhandelen en om 16 uur trekken ze dan naar de kern, wat de uitslag van het overleg ook mag zijn.

Meest gelezen