© Margo Tilborghs

© John Buyens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zes maal wereldtitel voor vogelliefhebbers

Ruim 22.000 vogels vanuit de hele wereld streden om een felbegeerde wereldtitel op het grootste vogelevenement ter wereld. Enkele leden van de Essense Vogelvrienden en De Koperwiek behaalden maar liefst zes keer goud.

Margo Tilborghs

Het wereldkampioenschap Mondial 2015 werd georganiseerd door de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders in het Autotron Rosmalen, een van de grootste vogelevenementen.

Fons Van Hooydonk, Freddy Lenaerts, Jan Koning en John Buyens zijn vogelliefhebbers van het eerste uur. “Die liefde voor vogels is er van kleins af aan”, zeggen de vrienden. Want ook al behoren ze tot verschillende vogelclubs, elkaars concurrenten zijn ze niet. Behalve op een wedstrijd natuurlijk, maar ze gunnen elkaar de overwinning.

“Wanneer alle vogels zijn gekeurd, wordt er bekend gemaakt welke vogels in de verschillende categorieën met de prijzen naar huis gaan”, vertelt Fons Van Hooydonk. “Naast het bekijken van talloze soorten kanaries, parkieten, exoten en andere vogels is er een complete hal van het Autotron ingericht als verkoophal. Daarmee biedt Mondial 2015 ook onderdak aan de grootste vogelmarkt van Europa.”

Lees het hele verhaal in uw krant van vrijdag, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER