© Google Street View

Politieachtervolging eindigt in drijfzand

Twee mannen zijn afgelopen nacht gaan lopen voor de politie nadat ze met hun wagen gebotst waren in Hoboken. De politieachtervolging die volgde was er op zijn zachtst gezegd eentje met hindernissen.

inke

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks middernacht, werd de politie opgeroepen voor een banaal verkeersongeval aan de Hoofdfrontweg in Hoboken. De melder wist te zeggen dat de bestuurder tegen de middenberm was gereden en dat zowel hij als zijn passagier dronken waren.

Toen de politie arriveerde, namen beide inzittenden de benen. Een van hen ging richting Jozef Leemanslaan, de andere sprong over een hek, achtervolgd door de politie. De man dook een pikdonker bos in met steile helling. Zowel de vluchtende man als de agenten kwamen herhaaldelijk ten val, om uiteindelijk onderaan de helling tot voorbij hun middel in het drijfzand te zakken.

De twee agenten konden zichzelf bevrijden en verwittigden onmiddellijk de brandweer voor de vluchtende man, die verder wegzonk. Toen het drijfzand al bijna tot onder zijn hoofd stond, kon hij er op eigen kracht uit kruipen, met de hulp van de politiemensen. Eens aan de kant werd hij opgepakt voor openbare dronkenschap.

Zijn kompaan, die was teruggekeerd om naar de takeling van het voertuig te kijken, werd ook opgepakt. Beide Polen brachten de nacht door in de politiecel om hun roes uit te slapen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER