Niemand ontsnapt aan snelheidscontroles

Nergens anders in Vlaanderen zal donderdag meer op snelheid gecontroleerd worden dan in onze regio. Ongeveer alle politiezones nemen deel aan de flitsmarathon en ook op snelwegen zal niemand er aan ontsnappen.

drombouts

Tot nu toe hebben 124 van de 195 politiezones laten weten dat ze donderdag meedoen met de 24 uur durende flitsmarathon. Al zetten ze niet allemaal extra middelen en/of manschappen in. Sommigen houden rekening met de plaatsen die burgers hebben opgeven via ikflitsmee.be. Anderen zeggen dat ze daar later zullen controleren of dat na controle is gebleken dat het toch niet zulke 'zwarte punten' zijn als omwonenden beweren.

Het is alleszins de bedoeling dat de politie nooit langer een een uur op dezelfde plaats blijft staan. Ook zullen zoveel mogelijk flitspalen worden ingezet. Een groot aantal wordt amper gebruikt omdat er meer palen zijn dan dat er camera's beschikbaar zijn.

De federale politie zet 50 flitswagens in op snelwegen. En motorrijders om 'laagvliegers' onmiddellijk aan de kant te zetten.

TG

Foto Jozef Croughs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER