© archief

België test als tweede land ter wereld preventief medicijn tegen aids

België gaat als tweede land ter wereld, na de Verenigde Staten, het gebruik van een preventief medicijn tegen aids testen. Dat schrijft de krant Le Soir maandag. Het gaat om pre-exposure profylaxe (PrEP), waarbij seronegatieve personen antiretrovirale middelen nemen om het risico op het virus te beperken.

Belga

De maatregel maakt deel uit van een federaal plan tegen aids dat vorig jaar werd gelanceerd door minister van Gezondheid Laurette Onkelinx. De tests kaderen in een pilootproject en worden uitgevoerd door het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

De minister liet voorts ook weten dat er twee nieuwe referentiecentra voor aids bijkomen, één in Brugge en één in Mont-Godinne.

Disclaimer: Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. Gelieve steeds de juiste bron te vermelden bij deze door Belga verspreide informatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER