© Belga

Agenten nachtshift melden zich ziek

Naast de geplande nationale stakingsdag van dinsdag is er bij het Antwerpse politiekorps nog een actie op til. De verplichte minimale dienstverlening op de actiedag is niet naar de zin van heel wat agenten. Daarom willen ze zich massaal ziek melden voor het begin van hun nachtshift of een baaldag nemen.

Dennis Van Damme, Sam Reyntjens

“Wij hebben besloten dat we allemaal aan hetzelfde zeel moeten trekken”, zegt een anonieme inspecteur. “Daarom hebben we met de mensen die maandagnacht moeten werken afgesproken om ons massaal ziek te melden of een baaldag (ziektedag zonder doktersbriefje, red.) te nemen.”

De agenten schatten dat zowat 65% van de mensen met nachtdienst zich tien minuten voor het begin van de dienst ziek zal melden. “De onvrede is groot binnen het korps, niet alleen de pensioenenregeling stoort, ook het feit dat wij op een shift van twaalf uur slechts een halfuur pauze hebben en dat men ook nog aan onze vergoedingen wil zitten kunnen we niet langer pikken”, zegt de inspecteur.

Bij politievakbond NSPV valt men uit de lucht als we hen op de hoogte brengen van de geplande actie. “Wij roepen alleszins niet op tot dit soort wilde acties”, zegt provinciaal voorzitter Michel Goyvaerts.

Lees het volledige artikel in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER