Gentse Arteveldehogeschool stuurt laatste drie studenten naar Pokhara

De Gentse Arteveldehogeschool heeft 3 van haar studenten gevraagd om naar het Nepalese Pokhara af te reizen, om zich aan te sluiten bij de groep van 14 studenten die daar al was onder begeleiding van docente Lut De Jaegher. Dat zegt Kristine De Smet directeur communicatie van de hogeschool.

Een studente reisde van de hoofdstad Kathmandu af naar Pokhara, zowat 200 kilometer van elkaar gelegen, net als 2 andere studenten die aan het reizen waren in Nepal. "We achtten het veiliger om hen samen te brengen, mocht er toch een evacuatie nodig zijn. Bovendien zijn er ook enkele studenten aangedaan door wat ze daar gezien hebben, waardoor het beter is dat ze samen zijn."

De Smet wijst er ook op dat Buitenlandse Zaken ondertussen een negatief reisadvies gaf voor Nepal. Maandag beslisten de studenten en hun docente om ter plaatse te blijven en hun stage af te werken, alsook ook om hulp aan te bieden. Of dat zo blijft, is nog niet duidelijk. "Veel hangt af van de verdere evolutie, maar momenteel zitten ze veilig in Pokhara."

Aan de Gentse Arteveldehogeschool zullen er de komende twee weken ook allerlei kleinschalige acties doorgaan, klinkt het nog. "Op niveau van de campussen zullen studenten en docenten allerlei kleinschalige acties doen waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Sommige studenten gaan auto's wassen, er zijn ook docenten die Nepalese deegflapjes verkopen en er wordt een set postkaarten gemaakt met beelden van docente Lut De Jaegher."  

Meest gelezen