© pn

BAS wacht op extra documenten Antwerp

Voorlopig kan het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) nog geen beslissing nemen in het licentiedossier van voetbalclub Antwerp FC. De club moet ten laatste komende donderdag 18 uur nog 'enkele documenten' toevoegen aan het dossier. Het verdict zal pas in de loop van volgende week volgen.

Peter Goris

Een zevenkoppige delegatie van Antwerp, onder aanvoering van kandidaat-overnemer Decuyper, verdedigde zich maandagavond 4,5 uur lang voor het Belgisch arbitragehof voor de Sport (BAS) om alsnog een licentie voor het seizoen 2015-2016 binnen te halen. De club had de onvolkomenheden van de eerste licentieaanvraag opgelost, bevestigde een akkoord te hebben met Eddy Wauters over diens schuld, kon het uitblijven van een akkoord met de groep Mintjens afdekken met een borg... Maar het bleek voorlopig niet voldoende.

Over de inhoud van de nog overblijvende 'twistpunten' willen betrokken partijen voorlopig niet communiceren. Maar naar verluidt zou onder meer de regeling met Mintjens annex borgstelling als onvoldoende beschouwd worden.

Antwerp kreeg nu van het BAS de boodschap om de 'nog ontbrekende documenten' ten laatste tegen donderdagavond 18 uur in orde te maken en over te maken aan het BAS. Pas daarna zal het arbitragehof finaal oordelen over het dossier. De uitspraak wordt volgende week verwacht, voor donderdag 7 mei, wanneer de eindronde in tweede klasse begint.