© Patrick Hattori

De Nekker scoort met kwaliteitslabel

Het provinciaal sport- en recreatiedomein in Mechelen mag voor de vierde maal de Blauwe Vlag hijsen. De Bond Beter Leefmilieu (BBL) reikt het kwaliteitslabel uit aan stranden, zwemvijvers en jachthavens die garant staan voor duurzaam watertoerisme.

Sven Van Haezendonck

“Als er een Blauwe Vlag wappert, mag je er van uit gaan dat de natuur met respect behandeld wordt”, zegt Miriam Van Loon van BBL. Het kwaliteitslabel is een jaar geldig. In De Nekker halen ze het voor de vierde maal.

“We willen alleen het beste voor onze bezoekers en daar hoort ook een goede waterkwaliteit in onze zwemvijver bij”, vertelt Nele Van Malderen van De Nekker. “Voor de reiniging van onze accommodatie verbruiken wij bijvoorbeeld 70 procent minder water en geen chemische producten. Elk jaar leveren wij inspanningen voor het milieu; We zijn heel fier dit label te mogen ontvangen.”

De Nekker, dat ook een Groene Sleutel heeft, reinigt het strand dagelijks met een zeefmachine en de ligweide wordt manueel gecontroleerd op netheid. In totaal mogen twaalf zwemvijvers en negen jachthavens in Vlaanderen de Blauwe Vlag hijsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER