© JEFFREY GAENS

Zon blijft nog een dag in de wachtkamer

Donderdag kunnen we even genieten van de zon alvorens ze weer verdwijnt achter bewolking en de kans op een lokale bui toeneemt. Maar vrijdag blijft het droog met afwisselend zon en bewolking. De vreugde is echter van korte duur want vanaf zaterdag krijgen we opnieuw meer bewolking en perioden met regen.

Over de noordelijke helft van het land is er donderdag eerst nog ruimte voor zon maar nadien verschijnt er meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het de hele dag grijs met soms wat lichte regen. Op de Ardense hoogten is dat natte sneeuw. De temperatuur komt er op zowat 2 graden uit. Elders varieert het kwik tussen 4 en 8 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en zuidwest.

Donderdagavond is er nog kans op een bui maar ‘s nacht blijft het op de meeste plaatsen droog met wolken en opklaringen. Plaatselijk kunnen mistbanken ontstaan en eventueel ook een ijsplek. Minimaal schommelt het kwik rond het vriespunt.

Na het optrekken van de lokale mistbanken blijft het vrijdag droog met wolkenvelden afgewisseld door zon. Maxima: 2 graden in de Ardennen en 5 tot 7 graden in de andere regio’s. De wind waait zwak tot matig uit richtingen tussen zuid en zuidoost.

Zaterdag neemt de bewolking toe met vanaf de middag perioden met regen, landinwaarts mogelijk ook natte sneeuw. Zondag en maandag blijft het bewolkt en er zijn perioden met regen, mogelijk ook natte sneeuw. De middagtemperatuur schommelt rond 6 graden. In de Ardennen, waar het kouder is, valt de neerslag in hoofdzaak onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. Dinsdag en woensdag blijft het overwegend droog en vrij koud met in de nacht en ochtend lichte vorst.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER