© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Dessel thuis onderuit tegen superieur Eupen

Dessel Sport is er niet in geslaagd om een verlengstuk te breien aan de goede reeks. Het stuitte op een technisch sterk Eupen en bovendien maakte het Nederlandse scheidsrechterstrio ook geen goede beurt voor de thuisploeg.

fvh

Dessel kreeg al vlug een strafschop tegen nadat Tapoko bestraft werd voor handspel. Een zware beslissing, maar doelman Kustermans ranselde de bal uit doel. Toen even later Bastiaens rechtstreeks rood kreeg na licht foutief afstoppen van een doorgebroken speler, zag het er bijzonder slecht uit voor de thuisploeg, die zwaar onder druk stond. Zeker na de bezoekende voorsprong halfweg de eerste helft. Ondanks bezoekende druk en puik keeperswerk van doelman Wim Kustermans (pogingen van Curto (2x) en Rodriguez) klom Dessel op gelijke hoogte. De enige kans werd verzilverd door Stein Hysegems, die op aangeven van Tapoko de bordjes in evenwicht hing.

Na rust hetzelfde spelbeeld, maar de thuisploeg hield stand. Mede omdat doelman Kustermans een karpersprong in huis had na een poging van Taulemesse. Maar uiteindelijk moest Dessel buigen in het slotkwartier, toen een voorzet van D’Ostilio ingekopt werd door Curto en wat later de ingevallen Babaloa de 1-3 puurde en dat was verdiend voor de Oostkantonners.

SCHEIDSRECHTER: Christiaan Bax

DESSEL: Kustermans, Pellegriti, Petersen, Bastiaens, Vosters, Sols, Tapoko (88’ Vervoort), Prince Asubonteng, Reniers (79’ Janssens), Breugelmans (69’ Meeus), Huysegems

EUPEN: Van Crombrugge, Kenne, Rodri, Timmermans, George (64’ Sanogo), Curto, Dufour, D’Ostilio, Afif Akram (79’ Lallemand), Garcia, Taulemesse (70’ Babalola)

DOELPUNTEN: 9’ Curto 0-1, 35’ Huysegems 1-1, 74’ Curtoo 1-2, 78’ Babalolo 1-3

GELE KAARTEN: 47’ Thaulemesse, 69’ Breugelmans, 79’ Reniers

RODE KAARTEN: 9’ Bastiaens