Sterk Kortrijk springt naar de derde plaats na knappe uitzege

KV Kortrijk heeft een schitterende zaak gedaan op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League. De Kerels wonnen met 0-3 bij Moeskroen-Péruwelz en springen zo over Gent naar de derde plek. Bekijk om 23u de videosamenvatting!

jtp

Heel veel bood de eerste helft tussen Moeskroen-Péruwelz en KV Kortrijk niet op Le Canonnier. Op vrije trap van Thomas Matton had Adam Marusic halfweg de eerste helft de bezoekers op voorsprong kunnen brengen, maar hij schoof de bal naast. Moeskroen mocht net voor rust ook van geluk spreken dat ze vooraan bij Kortrijk niet scherp stonden. Na een ware slapstick-situatie, waarin doelman Cros de bal tegen zijn eigen verdedigers aan knalde, slaagden de Kerels er in het geharrewar niet in de bal tegen de touwen te krijgen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Moeskroen-Per.

KV Kortrijk

Meer geluk had Veekaa in de tweede helft. Teddy Chevalier kon zichzelf nog net op tijd behoeden van een roekeloze omhaal en legde klaarkijkend af op Gertjan De Mets, die haast vanuit stand de bal er van buiten de zestien prachtig injaste: 0-1 voor de bezoekers. Een kwartier voor tijd kon Benoît Poulain bijna de 0-2 inkoppen - hij stond moederziel alleen op een vrije trap - maar Cros had een goede redding in huis.

Vijf minuten later moest de doelman van Moeskroen zich toch nog eens gewonnen geven. Marusic pakte de bal in de stuit met zijn mindere linker en de bal verdween precies in het verste hoekje. In het slot maakte Tomasevic Moeskroen met een rake kopbal nog helemaal af: 0-3.

Door de zege klimt KV Kortrijk naar de derde plaats. Moeskroen-Péruwelz verliest al voor de zesde match op rij en moet angstig achterom kijken. Het verschil met de voorlaatste bedraagt nu nog maar één puntje.

Opmerkelijk:

Kortrijk staat bekend om een ijzersterke thuisreputatie en een mindere reputatie op verplaatsing, maar dit seizoen zetten de Kerels een belangrijke stap. Kortrijk haalde namelijk het meeste punten op verplaatsing van alle ploegen in eerste klasse. Standard kan morgen beter doen, mits winst tegen Lierse.

Belangrijkste fases:

8’ - Op een hoekschop van Matton kan Chanot koppen, maar hij kan niet knikken en de bal gaat over en naast.

22’ - Uitstekend vrije trap van Matton. Bij Moeskroen-Péruwelz zijn ze Marusic vergeten maar hij glijdt bal naast.

34’ - Chevalier en Mezague gaan in duel en staan daarna kop tegen kop. Chevalier gaat theatraal neer, maar er is niets aan de hand.Van de Velde blust het brandje met twee keer geel.

59’ - Daar is het verdiende openingsdoelpunt voor Kortrijk. De Mets heeft ruimte en haalt stevig uit. Zijn knal is buiten het bereik van Cros: 0-1.

78’ - Marusic kan schieten van buiten de backlijn met zijn mindere linker. De bal gaat mooi in de hoek en Marusic verdubbelt zo de voorsprong. Cros was kansloos.

86’ - Kortrijk trakteert zijn talrijk meegekomen fans nog op een derde doelpunt. Tomasevic wordt niet gedekt en zet de 0-3 op het bord.