Op luchthaven Deurne werd voorbije jaren één personeelsbadge ingetrokken

Op bevel van het Nationaal Veiligheidsoverleg (NVO) werd in de periode 2011-2015 wegens veiligheidsredenen één badge ingetrokken van een lid van het bagage- en onderhoudspersoneel van de luchthaven van Antwerpen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Tom Van Grieken (Vlaams Belang).

Het personeel dat instaat voor het onderhoud en transporteren van bagage moet over een luchthavenidentificatiekaart beschikken. Bij elke aanvraag wordt door de luchthavenexploitant een veiligheidsverificatie opgevraagd bij het NVO, dat onder Buitenlandse Zaken valt.

In de periode 2011-2015 werden in Deurne 46 badges uitgereikt aan personeel dat instaat voor de veiligheid en 82 voor bagage- en onderhoudspersoneel.

Eén badge werd wegens een tussentijd negatief advies van de NVO om veiligheidsredenen ingetrokken. De NVO maakt nooit de reden bekend waarom een dergelijke beslissing werd genomen. Op de luchthaven van Oostende werd in die periode geen enkele badge ingetrokken.

Meest gelezen