© Photo News

Red Flames verliezen van Zuid-Afriika

De Red Flames hebben vrijdag een 1-0 nederlaag geleden tegen Zuid-Afrika in hun tweede wedstrijd van de Cyprus Cup. De Belgische voetbalvrouwen, die woensdag 2-2 gelijkspeelden tegen Tsjechië, kwamen na 21 minuten op achterstand en slaagden er niet in iets terug te doen.

‘We kenden een offday. Ik zag weinig terug van de goede prestaties tegen Spanje en Tsjechië. We moeten hard blijven werken’, reageerde bondscoach Ives Serneels.

België speelde met Nicky Evrard, Heleen Jaques, Niki De Cock (75. Davina Philtjens), Imke Courtois, Loca Van De Putte (75. Justine Vanhaevermaet), Elke Van Gorp (46. Maud Coutereels), Yana Daniels, Janice Cayman, Tessa Wullaert, Sara Yuceil (70. Riana Nainggolan) en Aline Zeler (81. Nicky Van Den Abbeele). Riana Nainggolan, tweelingzus van Rode Duivel Radja Nainggolan, maakte haar debuut voor het nationale elftal.

Met 1 punt zijn de Belgen derde in groep C, na Mexico (6 ptn) en Zuid-Afrika (3). Tsjechië heeft ook 1 punt. Maandag geven de Flames Mexico partij. Woensdag volgt nog een plaatsingswedstrijd.

Het toernooi winnen zat er voor de Belgen sowieso niet in. De beste landen zijn immers in de groepen A (Schotland, Canada, Italië en Zuid-Korea) en B (Australië, Engeland, Finland en Nederland) ondergebracht. Het zijn de winnaars van die groepen die de finale spelen. De winnaar van groep C speelt om de derde plaats tegen de beste tweede uit de groepen A en B. De tweede van groep C treft de slechtste tweede uit de groepen A en B om de vijfde plaats.

De Flames bereiden zich in Cyprus voor op de kwalificatiecampagne voor het EK 2017.

MEER OVER DE RODE DUIVELS