© Foto Kurt

Oproep tot ‘strandfeest in boerkini’ in Antwerpen

Een groepje Antwerpse moslims roept op om zaterdag om 15 uur op de Suikerrui in Antwerpen een ‘strandfeest’ te houden. De organisatoren willen hun protest laten horen tegen een boerkiniverbod, én de recente uitspraken van N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever hierover.

ph

‘Wij zijn vrouw én vrij! Niet bereid om ons te les te laten spellen over wat we wel en niet mogen dragen. Door niemand’, zo verantwoorden de organisatoren hun oproep. Ze zijn gelinkt aan de organisatie ‘Een Bloem voor een Moslim’.

‘In de meeste openbare zwembaden zijn vrouwen niet welkom met een badpak naar keuze en ondertussen willen sommige politieke partijen ons de toegang tot onze kust verbieden. Vrouwen zijn zelfs beledigd als ‘tentendragers’ door de burgemeester van Antwerpen.’

De dames zien hun actie als een duidelijk signaal: ‘Onze lichamen zijn van ons. Wij bepalen welk stukje huid we bedekken en blootlaten. Zo hoort het en niet anders. Met boerkini, bikini, monokini of zonder al die kini’s.’

In de oproep voor het ‘strandfeest’ suggereren de moslims dan ook om een boerkini, zwempak, bikini, duik- of carnavalspak aan te trekken, of een tent naar het stadscentrum mee te nemen. Het is afwachten of het stadsbestuur de organisatie zal toelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer