© Victoriano Moreno

Werken op Bosuil zorgen voor complicaties: zo kan u het stadion het best bereiken

Met Antwerp-Anderlecht staat vrijdagavond om 20.30 uur meteen een klepper op het programma bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. Omdat er nog volop werken aan de gang zijn op de Bosuil, geeft de club een overzicht van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het stadion.

doro

“We raden iedereen aan om op tijd naar de Bosuil te komen”, benadrukt de Great Old. “De stadiondeuren gaan open vanaf 18.30 uur. Hou rekening met de wegenwerken in Antwerpen-centrum, en de opgebroken ‘Brug van den Azijn’ tussen Merksem en Deurne.”

Toegang tot het stadion

Supporters van Tribune 2 en 3 kunnen het stadion betreden langs de gewone ingang aan de Oude Bosuilbaan. Tribune 2 is ook te bereiken via de Bremweide of de Vic Meesstraat.

Fans die normaal op Tribune 1 zitten, zullen op Tribune 4 plaatsnemen en kunnen langs de Vic Meesstraat (via Jan Welterslaan) het stadion binnengaan. De personen die een plaats krijgen toegewezen op de buitentribune van Tribune 4 (aangegeven als Blok 4A tot 4F), betreden deze via de toegang tussen Tribune 2 en Tribune 4. De personen die in de binnentribune (Business Seats, aangegeven als Blok BSA tot BSN) zitten, kunnen langs de centrale ingang van de Bosuil binnen.

Nieuwe abonnees van Tribune 1 (die dus in 2016-2017 geen abonnement hadden) worden verwelkomd vanaf de vijfde thuiswedstrijd. Door de werken aan het stadion wordt er geen wedstrijddiner georganiseerd, meldt de club nog.

Parking

Wanneer de bouwwerken klaar zijn, zullen er heel wat nieuwe parkingmogelijkheden zijn op de Bosuil. Parking 2 en 3 zijn alleen toegankelijk voor mensen met een geldig parkeerticket. Voor de eerste wedstrijd zijn deze parkings bovendien volzet.

Parking Gosselin is gratis en op wandelafstand van de Bosuil. Deze parking heeft voor de eerste thuiswedstrijd meer dan 500 overdekte parkingplaatsen ter beschikking. Later wordt dit aantal nog opgedreven. Deze parking is van 18 tot 23.30 uur toegankelijk en gelegen tussen de Belcrownlaan, Middelmolenlaan, Keesinglaan en Santvoortbeeklaan.

De hondenwei zal – zoals steeds – gratis ter beschikking gesteld worden om te parkeren. Hou er rekening mee dat dit terrein drassig kan worden bij regenweer. De poorten voor deze parking zijn open vanaf twee uur voor de start van de wedstrijd.

Klik hier voor gedetailleerde info over parkeren rond het stadion.

Openbaar vervoer, fiets en personen met een beperking

De Bosuil is makkelijk bereikbaar via tram 5 of bus 19. De club roept op om van deze mogelijkheid maximaal gebruik te maken. Alle info op de website van De Lijn.

Voorlopig kunnen fietsen gratis – maar op eigen risico – geplaatst worden op de hondenwei. Vanaf oplevering van de nieuwe tribune zal er moderne fietsinfrastructuur voorzien worden op de site.

Rolstoelgebruikers en personen met een beperking zullen tijdelijk plaats nemen voor Tribune 2, achter de draad. Zij kunnen het stadion betreden langs beide ingangen van Tribune 2 (Vic Meesstraat of Jan Welterslaan), via de boog van Tribune 2 door naar hun plaats gaan. Deze personen nemen plaats aan de zijde van Tribune 4.

Voor parking voor personen met een beperking kan een aanvraag gericht worden aan tribune1@rafc.be. De plaatsen zijn wel beperkt omwille van de bouwwerken.