Vriendinnen lokken zelf verkoopster van valse festivaltickets in de val

© ISOPIX

Een groep vriendinnen was zeer verheugd om via een onine verkoopsite toch nog aan kaarten te geraken voor het uitverkochte Nederlandse festival Lowlands. De vreugde was van korte duur, omdat de kaarten vals bleken te zijn. De vriendinnen liet het er echter niet bij zitten: ze lokten de dader in de val en zorgden er zo voor dat de oplichtster kon worden opgepakt.

rrln

Zes Nederlandse vriendinnen wilden dolgraag naar het muziekfestival Lowlands. Aangezien de tickets allang uitverkocht zijn, plaatsen ze op de verkoopsite Marktplaats.nl een advertentie met de vraag of iemand nog zes kaartjes te koop had. Ze kregen veel reacties, onder meer van een vrouw uit Nijmegen. De dertigers spraken met haar af op het station van die plaats en kochten voor duizend euro de kaartjes.

“De vrouw had gips om haar been, liep met krukken. Haar pezen waren afgescheurd, daarom kon ze zelf niet naar Lowlands”, aldus Marlie Verboom, één van de gedupeerden, tegen het Algemeen Dagblad. “Het klonk heel aannemelijk, ze kwam heel overtuigend over.” Toen de vriendinnen de kaartjes eens beter bekeken, zagen ze echter al snel dat de tickets nep waren. De verkoopster was er toen al met het geld vandoor.

Val

De vrouwen lieten het er niet bij zitten en bedachten een plan om de oplichtster in de val te lokken: ze plaatsen onder een andere naam opnieuw een advertentie op de verkoopsite met een verzoek voor Lowlandskaarten, in de hoop dat de oplichtster weer zou toehappen. Dat deed ze. De vrouw bood andermaal zes kaarten aan, maar nu voor 1.250 euro. Net als de eerste keer spraken de vriendinnen met haar af op het station van Nijmegen, alleen hadden ze ditmaal de politie op de hoogte gebracht van de situatie.

Samen met een aantal agenten stond Marlie zondagmiddag op de uitkijk. “Toen ze de kaarten overhandigde aan onze vriendin, is ze aangehouden. Ook de man die haar met de scooter had gebracht.” Ook ditmaal bleken de kaarten vals te zijn.

De vriendinnen krijgen de duizend euro die ze betaalden niet terug, maar ze willen met hun verhaal anderen waarschuwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen