© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Achter de schermen van de zondagsmarkt

Elke zondagmorgen rond acht uur staat de Genkse zondagsmarkt in al zijn pracht te pronken en vanaf tien uur treden de podiumgasten op. Maar dan zit er voor sommige medewerkers al een halve werkdag op. Een kijkje achter de schermen van deze wekelijkse markt.

Jef Gabriels

Rond half zes beginnen ze er aan, de werkers van het eerste uur. Kijken of er geen auto's meer geparkeerd staan en die zo nodig laten wegslepen, ervoor zorgen dat alles netjes en proper is, overal de nadarafsluitingen plaatsen en beginnen met de opbouw van het kinderdorp, de workshops, de gelegenheidkraampjes, de grimestanden, ... Noem maar op.

Tegen zeven uur komen de standhouders er aan. Zij mogen met hun auto tot aan hun standplaats rijden, hun spullen afladen en elders gaan parkeren. Dat zorgt voor een behoorlijke verkeersdrukte, die in goede banen moet geleid worden.

Om acht uur is alles klaar en een halfuurtje later is ook het podium opgebouwd en de dansvloer gelegd voor de optredens van de dag. Een uitgelezen moment voor de ploeg van de zondagsmarkt, die overigens regelmatig van samenstelling wisselt, om op de bovenverdieping van de infobus van haar ochtendkoffie te genieten en van daaruit te zien hoe de zondagsmarkt op gang komt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer