OVERZICHT. Europese voetbalcompetities naderen ontknoping

© AFP

De meeste Europese voetbalcompetities naderen stilaan hun ontknoping en dus is het tijd om even alles op een rijtje te zetten. Welke teams maken nog kans op de titel en waar is alles al beslecht? Een overzicht.

mio

Over de Jupiler Pro League gaan we het hier niet hebben. Bij ons is het zeker enorm spannend maar ook in de buitenlandse competities kan het nog alle kanten uit. Bayern München verzekerde zich in Duitsland al van de titel en in Portugal kon Benfica gisteren zijn 33e landstitel vieren. In Griekenland is Olympiakos al een tijdje zeker van de 41e landstitel en in Schotland won Celtic Glasgow al voor de 45e keer het kampioenschap.

Engeland - Premier League: eerste titel sinds 1990 voor Liverpool?

In de Premier League is alles nog mogelijk. Manchester City en Chelsea laten de jongste tijd punten liggen en Liverpool profiteert daarvan. Manuel Pellegrini, de coach van Manchester City, benadrukte evenwel dat ‘ook Liverpool nog punten kan en zal verliezen’. Voor Chelsea zal dat zeker nodig zijn want The Reds hebben een voorsprong van vijf punten op The Blues.

Manchester City heeft twee wedstrijden minder gespeeld en kan zich vanavond mits winst tegen West Bromwich opnieuw mengen in de titelstrijd. De achterstand van City bedraagt ondertussen wel negen punten.

Spanje - Primera Division: tiende titel voor Atlético?

Met nog vijf speeldagen te gaan kan het in Spanje nog alle richtingen uit. Atlético Madrid, de ploeg van Thibaut Courtois en Toby Alderweireld, heeft een voorsprong van vier punten op FC Barcelona, dat gisteren eindelijk nog eens kon winnen. Atlético en Barcelona hebben nog vijf wedstrijden af te werken en spelen op de laatste speeldag (18 mei) in Camp Nou tegen elkaar.

Dat geldt niet voor Real Madrid. De Koninklijke volgt op zes punten van leider Atlético en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Met drie ploegen binnen zes punten is de titelstrijd in de Primera Division lang nog niet beslecht.

Frankrijk - Ligue 1: PSG in goede papieren

Met nog vijf wedstrijd te spelen in de Franse Ligue 1 lijkt Paris Saint-Germain het laken naar zich toe te trekken. De achterstand van Monaco, dat zich ondertussen verzekerde van een plaats in de Champions League, bedraagt zeven punten. Lille is derde op vijftien punten van PSG en op acht punten van Monaco. Het moet voor PSG al serieus tegenslaan om de titel nog kwijt te spelen.

Italië - Seria A: wie stopt Juventus nog?

Ook in Italië lijkt het een uitgemaakte zaak. Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong van Juventus op eerste achtervolger AS Roma acht punten. Met nog twaalf punten te verdienen moet Roma zich wellicht neerleggen bij de tweede plaats. Napoli staat op een veilige derde plaats met een achterstand van veertien punten op Roma maar ook een voorsprong van tien punten op Fiorentina. Inter Milan is vijfde en volgt op slechts twee punten van de vierde plaats.

Nederland - Eredivisie: Ajax dicht bij titel ondanks bekerblamage

Ajax ging in de bekerfinale zwaar onderuit tegen het kleine Zwolle maar lijkt wel op weg naar de titel in de Eredivisie. Met nog twee wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op Feyenoord zes punten. Feyenoord kan enkel nog kampioen spelen als het twee keer wint en Ajax beide resterende wedstrijden verliest.

Rusland - Premier Liga: spannende laatste rechte lijn

Vier wedstrijden resten er nog in de Russische eerste klasse en het lijkt een spannende eindsprint te worden. Zenit Sint-Petersburg heroverde dit weekend de leiding in de competitie maar heeft een voorsprong van slechts een puntje op Lokomotiv Moskou. Ook CSKA Moskou is met een achterstand van vier punten nog niet uitgeteld.

Turkije - Süper Lig: Fenerbahçe zegezeker

Met nog twaalf punten te verdienen en een voorsprong van evenveel punten gaat de titel in Turkije zo goed als zeker naar Fenerbahçe. Er moet al een mirakel gebeuren als Besiktas nog kampioen wil spelen. Vooral de strijd om de tweede plaats is spannend. Besiktas verdedigt een voorsprong van twee punten ten opzichte van Galatasaray.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen