© BELGA

Oostende haalt last minute winst binnen tegen Westerlo

KV Oostende doet alsnog mee in Play-Off 2. De kustploeg ging met 1-2 winnen op het veld van Westerlo en beent Moeskroen bij op de tweede plek in de stand.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Oostende

Westerlo

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Vooral Westerlo had het heel moeilijk om iets op de mat te brengen. Oostende had het overwicht, maar dat leverde enkel wat hoekschoppen op. Hoekschoppen die aanvankelijk vrij zwak werden getrapt door Berrier. Bij de eerste goede hoekschop stond echter meteen ook de 0-1 op het bord via Knowledge Musona. Westerlo probeerde wel, maar kwam niet verder dan enkele afstandsschoten.

Meteen na de pauze troffen de Kempenaars wel raak. Mbaye Diagne rondde een voorzet van de ingevallen Koffi af: 1-1. Bijna maakte de Schutter er 1-2 van, maar de KVO-speler kon net niet aan de bal. Op het uur trapte Ovono over de bal. Gelukkig voor de KVO-doelman kon hij zijn fout rechtzetten. Westerlo kwam dreigen via Aoulad en Diagne, maar het was Musona die dé kans op de zege liet liggen. Aan de overkant werd een poging van Schuermans gered op de lijn door Jali. In de extra tijd viel dan toch nog een goal. Ruiz lobte doelman Rausin en bezorgde KVO in extremis de 1-2 zege.

Opvallend: In de stand komt Oostende met zes punten op gelijke hoogte met Moeskroen. Westerlo blijft vierde en laatste met één punt.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Belangrijkste fases:

22’ GOAL. Een goed aangesneden hoekschop wordt aan de eerste paal verlengd door Luissint. Musona komt aan de tweede paal goed ingelopen en laat Van Langendonck kansloos.

27’ Grote kans voor Berrier. Op tegenaanval kan hij alleen richitng Van Langendonck. Hij trapt naar de korte hoek, maar de doelman van Westerlo redt nog met de voet. Dit had 0-2 moeten zijn!

49’ GOAL. Mbaye Diagne scoort voor Westerlo. Hij rondt een voorzet van de ingevallen Koffi af.

57’ De Schutter kan net niet bij een hoge bal. Hij stond nochthans goed gepositioneerd. Oostende mist hier een goede mogelijkheid om terug op voorsprong te klimmen.

61’ Een flater van Ovono wordt hem bijna fataal. Hij trapt over de bal, maar kan zijn fout herstellen. Hier komt Oostende goed weg.

67’ Lukaku duwt Molenberghs neer in de grote rechthoek. Westerlo claimt een strafschop, maar Visser reageert niet.

85’ Bij een snelle actie haalt Lukaku de achterlijn. Hij zet goed voor, maar Musona trapt ongebrijpelijk in één tijd hoog over.

87’ Aan de overkant devieert Schuermans een hoekschop met de hak naar de korte hoek. Jali redt op de lijn.

90’ Opnieuw is het Lukaku die de bal voor doel brengt. Jonckheere trapt ineens op doel, maar Rausin zet er zijn vuisten tegen.

92’ GOAL. Westerlo krijgt het deksel op de neus. Doorlopend de betere ploeg in de tweede helft, maar Ruiz gaat in blessuretijd achter een verre bal aan, lobt Rausin en beslist de wedstrijd!