© EPA

Delfine Persoon verdedigt wereldtitel met succes

Delfine Persoon heeft zaterdagavond in de Sternesaal in het Zwitserse Bern haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten met succes verdedigd. De 30-jarige West-Vlaamse, die voor de allereerste keer in het buitenland aantrad, haalde het na technisch KO in de negende ronde van de Zwitserse Europese kampioene Nicole Boss. Voor Persoon was het al haar 33e zege in 34 kampen, haar zestiende met KO. De 35-jarige Boss leed zaterdag haar vijfde nederlaag in twintig kampen.

vtvn

Persoon had haar WBC-wereldtitel op 20 april 2014 veroverd. Toen won ze in Zwevezele op punten van de Argentijnse Erica Anabella Farias. Daarna verdedigde ze haar titel met succes tegen de Australische Diana Prazak, die verloor met technisch knock-out.

Haar eerste Europese titel behaalde Persoon tegen Boss, maar die kamp dateerde al van maart 2011. Persoon gaf de Europese gordel nadien op om zich op de wereldtitel te richten. Die heeft ze nu al een jaar in handen. Persoon is verder ook WIBF-, WBF- en WIBA-wereldkampioene.

Vladimir Klitschko verdedigt wereldtitels boksen met succes

© EPA

De Oekraïner Vladimir Klitschko blijft wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten. In de nacht van zaterdag op zondag versloeg de 39-jarige Klitschko in het New York zijn tot dan ongeslagen uitdager, de Amerikaan Bryant Jennings op punten.

Klitschko, die wereldkampioen is bij de bonden IBF, WBA, WBO en IBO, kreeg in Madison Square Garden de zege unaniem toegewezen door de drie kamprechters (119-109, 116-111, 116-111). De Oekraïner boekte zo zijn 64ste overwinning, tegen 3 nederlagen. Zijn laatste verliespartij dateert al van 11 jaar geleden.

Het was de 18de opeenvolgende keer dat Klitschko zijn titels kon verlengen. Hij nadert zo het record van de legendarische Amerikaanse bokser Joe Louis, die 25 keer zijn wereldtitel met succes verdedigde. Voor de 30-jarige uitdager Bryant Jennings was het de eerste nederlaag, na negentien bokszeges.

Klitschko wil de eerste bij de zwaargewichten worden die de titels van de belangrijkste vier boksbonden, IBF, WBA, WBO en WBC, gelijktijdig in handen heeft. De WBC-titel was lange tijd in het bezit van zijn oudere broer Vitali Klitschko, tot die hem opgaf om zich volledig aan de politiek te wijden. Momenteel is de Amerikaan Deontay Wilder de WBC-kampioen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten