Dit maakt vrouw het aantrekkelijkst volgens wetenschap

© Photonews

Na 150 studies in de laatste 20 jaar lijkt de wetenschap eindelijk te weten wat een vrouw nu het meest aantrekkelijk maakt. Alle borsten, billen en lange lokken ten spijt zou het de taille zijn die het meest in het oog springt. En de meest aantrekkelijke vrouwen hebben zelfs een exact aantal centimeter taille, namelijk eentje van 67.

flb

Over wat nu de ideale vrouwelijke figuur is wordt in de wetenschap al langer gedebateerd, maar Dr. William Lassek van de University of Pittsburgh en professor Steven Gaulin van de University of California menen het antwoord op de vraag te hebben gevonden. Volgens hen is het de taille van de vrouw die haar al dan niet sexy maakt en idealiter zou die 67 centimeter bedragen. "Het lijkt erop dat de aantrekkelijkheid stijgt als de omtrek van de taille afneemt, maar de heupen mogen niet parallel mee dunner worden", laten de onderzoekers weten.

Om tot die conclusie te komen werden zowel vrouwelijke als mannelijke universiteitsstudenten foto's voorgelegd van Playboymodellen en andere universiteitsstudenten. De cijfers van aantrekkelijkheid die ze aan de foto gaven, werden vervolgens naast het cijfermateriaal van het lichaam van de persoon op de foto gelegd. En wat bleek, hoe smaller de taille hoe aantrekkelijker de vrouw werd bevonden.

De onderzoekers vroegen hen ook naar het meest sexy fictief personage dat hun voorkeur wegdroeg. Daar kwam Jessica Rabbit als populairste optie naar boven, gevolgd door Lara Croft, Wonder Woman en Barbie. Allemaal 'vrouwen' met nog dunnere tailles dan de 'ideale' 67 centimeter, maar omdat ze nu eenmaal fictief zijn ook onhaalbaar voor vrouwen.

Bekende levende vrouwen met een wespentaille van 67 centimeter zijn Beyoncé en Kim Kardashian. Uit het onderzoek bleek ook dat de gemiddelde universiteitsstudente die aan het onderzoek meedeed een taille heeft van 74 centimeter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer