© BELGA

Nationale betoging eind mei, algemene staking op 24 juni

Het ABVV heeft een nieuwe nationale staking aangekondigd. De socialistische vakbond wil staken op 24 juni.

lbo

Het ABVV had een paar dagen geleden al aangegeven dat er plannen waren voor een staking. Nu hebben ze daar ook een datum op geplakt: 24 juni. “Dat is net na de examens, maar nog voor de grote vakantie”, klinkt het. Op die manier zouden studerende jongeren en mensen die op vakantie vertrekken geen hinder ondervinden door de stakingen op het spoor of op de luchthaven.

Daarnaast heeft het ABVV ook beslist om 24 mei te betogen in Brussel. De twee andere grote vakbonden, het AVC en de ACLVB, zullen ook mee betogen eind mei. Of ze 24 juni ook mee zullen staken, is nog niet duidelijk. Daar zullen de christelijke en liberale vakbond binnenkort over beslissen.

Protest tegen regeringsbeleid

De beslissing van de socialistische vakbond om te staken komt er nadat de regering begin deze maand bekendmaakte dat de arbeidstijden mogelijk zullen worden hervormd. Zo denkt de regering erover na om een einde te maken aan de klassieke 38-uren werkweek. Het gemeenschappelijk vakbondsfront wil met de betoging protesteren tegen het regeringsbeleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER