Reusachtige hanen veroveren straten van - jawel - De Haan

© mvn

© mvn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wie deze zomer naar De Haan trekt, kan er een ongewoon parcours afleggen met tien reuzenhanen in de hoofdrol. “De opvallendste twee zijn zo’n twee meter hoog”, zegt schepen Marleen Soete.

vln

Schepen van toerisme Marleen De Soete (Bewust ‘12) deed voor deze opvallende expo de inspiratie op bij het Waalse evenement Le Coqs Parade, georganiseerd en gefinancierd door de provincie Namen. “Die Waalse provincie selecteerde tientallen kunstenaars om hanen van vijf meter hoog te beschilderen. Daarmee trok men dan tijdens de zomermaanden langs verschillende dorpen in steden. Waarom zoiets hier - toepasselijk in De Haan - niet doen, dacht ik toen.”

Wat volgde, was een unieke samenwerking tussen 28 kunstenaars, de meeste uit de badplaats zelf. “Dat resulteerde in tien opvallende hanen van zo'n twee meter hoog.”

Aan het gemeentehuis staat er een exemplaar, niet toevallig als gezagsdrager aangekleed. Een haan met het aangezicht van voormalig premier Jean-Luc Dehaene mocht evenmin ontbreken. Bij de dienst Toerisme kan een plannetje opgehaald worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen