Tips voor Duivelsupporters: neem de metro naar Rijsel

Wie vrijdag naar het fandorp in Rijsel wil, kiest beter voor het openbaar vervoer. De onbemande metro is een stuk goedkoper dan de trein.

vfb

De Rode Duivels spelen vrijdag hun EK-match in de Noord-Franse grootstad en het lijkt erop dat dit voor een invasie van vele tienduizenden Belgen zal zorgen. De auto thuislaten is de boodschap en dan is het kiezen tussen de trein vanuit Kortrijk of de metro vanuit het Noord-Franse Tourcoing net voorbij de Franse grens met Aalbeke.

Het grote voordeel is dat de metro een flink stuk goedkoper is. Een ticket heen en terug naar Rijsel kost met de metro 2,50 euro, met de trein betaal je 14,80 euro.

De reisduur is amper verschillend. Met de trein doe je minimum 37 minuten over het traject, op sommige tijdstippen zelfs meer dan 50 minuten. Om de 35 minuten heb je een trein, soms moet je een uur wachten. Met de metro moet je ook rekenen op ongeveer 35 minuten. Om de haverklap komt er een aangereden. Al moet je er wel een rit met de auto van een kleine twintig minuten bijtellen komende vanuit Kortrijk centrum.

Fandorp

Naar het metrostation rijd je via Aalbeke en het gehucht Risquons-Tout in Moeskroen. De metrohalte bevindt zich aan de Rue du Président Coty dichtbij het ziekenhuis van Dron. Daar kan je je wagen achterlaten op een grote gratis parking bij het hospitaal.

Voor wie de metro nog niet genomen heeft in Tourcoing, er zijn ter plekke alleen automaten om een ticket te nemen. “Maar het kassasysteem is eenvoudig”, zegt Tomas Bulcaen uit Kortrijk die op Facebook een oproep deed om vrijdag de metro te nemen naar Rijsel. “Je betaalt met een bankkaart of met munten. Voor je naar de metrohalte stapt, moet je het kaartje wel afstempelen in een stempelautomaat bij de ingang van het station.”

Het fandorp is een initiatief van UEFA en de stad Rijsel en bevindt zich in het hart van de stad in de buurt van de stations Lille Flandres en Lille Europe. Er is plaats voor 30.000 fans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen