Gestolen rioolroosters uit Roeselare en Izegem zijn terecht

De tientallen rioolroosters die woensdagnacht waren gestolen in Roeselare en Izegem zijn terecht. De dader liep tegen de lamp toen hij ze te koop aanbood bij een recyclagebedrijf in Roeselare.

Het was even schrikken in Roeselare en Izegem gisterenochtend. In de loop van woensdagnacht waren dieven aan de haal gegaan met tientallen rioolroosters. Het ging niet om de roosters in het midden van de weg, maar wel om de roosters in de goot langs het trottoir. Erg vervelend, want die roosters zijn niet zomaar in de handel verkrijgbaar en ze opnieuw op maat laten maken zou een dure aangelegenheid zijn.

Gelukkig zijn de gestolen roosters intussen opgedoken. De dieven hebben de roosters te koop aangeboden bij een recyclagebedrijf in Roeselare. Die hebben de politie gealarmeerd toen ze te weten kwamen dat de deksels gestolen waren. "Binnen onze sector is er een identificatieplicht", zegt Vanessa Van Lierde van het recyclagebedrijf aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Zo kunnen wij dus die mensen traceren."

Ondertussen had het bedrijf wel al betaald voor de gestolen roosters. Van Lierde hoopt dan ook dat ze hun centen nog terugkrijgen. De dieven hadden overigens een heel verhaal gebouwd rond de roosters. "De persoon die ze kwam aanbieden had een heel verhaal opgedist over de opkuis van het afwateringssysteem van een boerderij", zegt ze.

In Roeselare en Izegem zijn ze intussen opgelucht dat de roosters terecht zijn. Voor de Rodenbachstad was het niet de eerste keer dat er zulke roosters werden ontvreemd. In Izegem was dat wel het geval. Toch laat de Izegemse burgemeester Bert Maertens (N-VA) weten dat er voorlopig geen bijkomende veiligheidsmaatregelen getroffen worden. "In principe liggen die roosters vast, maar als je iets echt wil stelen, dan zal dat wel nog steeds lukken."

In de loop van de voormiddag worden alle roosters teruggeplaatst.

Meest gelezen