Toptennisser blij met miljoenen, terwijl hij maar de helft van de tijd zijn best doet

© AFP

De Australische tennisser Bernard Tomic (ATP 73), die bekend staat om zijn gecontesteerd gedrag en opmerkelijke uitspraken, heeft opnieuw van zich laten spreken. In een interview met Seven Network zei Tomic dat het ongelofelijk is wat hij bereikt heeft, zonder echt zijn best te doen: “als je alles samentelt, heb ik 50 procent van de tijd mijn best gedaan. Toch heb ik al zo veel bereikt, dat is gewoonweg fantastisch”.

drps

De 24-jarige Tomic kreeg enkele weken geleden veel kritiek na zijn uitschakeling op Wimbledon. De Australiër zei na de wedstrijd tegen Mischa Zverev dat hij een blessure had geveinsd tijdens de partij “omdat hij zich verveelde”. Zijn racketsponsor Head ontbond hierop het contract met de Australiër.

Tomic reageerde gisteren in een interview dat hij geen spijt had van zijn uitspraken. “Ik ben tenminste eerlijk. Ik voel me vaak gevangen mijn sport. Ik heb tennis nooit leuk gevonden en beschouw het als mijn werk. Maar het verdient goed.”

“Over het algemeen heb ik me honderd procent gegeven, hoewel ik soms ook op slechts dertig procent van mijn kunnen speelde”, verklaarde Tomic tijdens een interview met de Australische zender . “Gemiddeld zat ik aan vijftig procent. Als je het dus op de lange termijn bekijkt, heb ik op halve kracht toch heel wat bereikt. Ik heb al miljoenen dollars verdiend, wie zou dat niet willen?”

Het voormalige toptalent is intussen afgegleden naar een 73ste plek op de ranglijst. “Mentaal heb ik het vaak moeilijk. Ik moet proberen een balans te vinden om nog tien jaar verder te doen en nog meer successen te boeken.” Tomic gaf ook aan dat weinig dingen hem gelukkig kunnen maken. “Misschien als ik ooit een grandslam win.”