© GVA

Donderse Dagen geven luie zomer muzikaal pit

Vier beiaardconcerten in juli, en evenveel popoptredens in augustus, de agenda voor de anders stille cultuurzomer zit bij ’t Schaliken voor het tiende jaar weer eivol.

ho

Het is al het tiende jaar dat het Herentalse cultuurcentrum ’t Schaliken met de formule van de Donderse Dagen uitpakt. Muziekfans kunnen zich verheugen op beiaardconcerten van Tom Van Peer en stadsbeiaardier Koen Van Assche op 29 juni, 6, 13 en 20 juli, telkens op de Grote Markt. De beiaardiers brengen u een aangename mix van licht klassieke muziek en jazz. Het zaligst genieten is vanop een terrasje of een zitbank op het plein. ’t Schaliken koos voor de concerten in augustus voor een divers programma met de nadruk op lokaal talent. Nieuw in vergelijking met vorige jaren is dat er elke concertavond twee acts na elkaar gepland staan.

Voor Enchanté en Mutox (3 augustus) trekt u best uw dansschoenen aan. Mutox is overigens de nieuwe band van de Herentalse Laura Van Den Bruel. The ­Heavy Machinery en The Tuxedo Swamp Bluesband brengen klassieke rock en blues (10 augustus), Greenwood (17 augustus) serveert de klassieke nummers van Fleetwood Mac en V­éronique Flamand Somers en Decap-O-Chino (24 augustus) laten u swingen met de nadruk op jazz. Nieuwigheid in de programmatie is de Poëziebus, die met 24 dichters uit Vlaanderen en Nederland op vrijdag 11 augustus op het binnenplein halt houdt.

Zowel de pop- als beiaardconcerten starten om 20.30u en zijn gratis.

www.schaliken.be