OCMW bereikt 693 bejaarden met onderzoek, geen 90

Het OCMW van Zandhoven heeft 693 en geen 90 senioren kunnen bereiken via huisbezoeken. "De interpretatie van N-VA klopt niet", zegt voorzitter Mieke Maes.

Kristin Matthyssen

Het OCMW van Zandhoven besliste om in samenwerking met Bpost alle 79-plussers in de gemeente proactief een bezoek te brengen. Het doel was om eventueel senioren te vinden die onvoldoende op de hoogte zijn van de dienstverlening van het OCMW waarvoor ze in aanmerking komen, zoals warme maaltijden. De kostprijs van dit onderzoek bedroeg 6.050 euro.

De speciaal voor deze opdracht opgeleide postbodes bezochten de senioren thuis. 693 personen werden aangeschreven. Uiteindelijk belde de postbode aan bij 461 woningen, waar soms nog twee personen samenwonen.

Negentig personen gaven aan dat ze graag een bezoek wensten van een maatschappelijk assistent van het OCMW.

“Tot mijn grote verbazing schreef N-VA in haar huis-aan-huisblad dat we met ons onderzoek slechts negentig personen bereikt hebben”, zei OCMW-voorzitter Mieke Maes (CD&V), tijdens de gemeenteraad. “N-VA schreef zelfs dat zij een onderzoek voorstelden waarbij vierhonderd personen bereikt zouden worden voor een 30% lagere prijs. Maar wij hebben 693 senioren bereikt, geen negentig.”

Raadslid Conny Van den Heuvel (N-VA) zei dat ze de cijfers zal onderzoeken.

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER