© Marc Peeters

Nood aan een initiatief tegen geluidsoverlast in Grobbendonk

De bewoners van de Grobbendonkse wijken rondom de E 313 klagen regelmatig de geluidsoverlast van de autostrade aan. Een Europese richtlijn dwingt Vlaanderen om op gezette tijden metingen uit te voeren naar geluidshinder en indien er vaststellingen gebeuren voor geluidsoverschrijdingen, er dan ook gepaste maatregelen voor te treffen, zoals geluidsschermen

Marc Peeters

Op een schriftelijke parlementaire vraag van Martine Taelman (Open Vld) antwoordde minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) recent dat er de afgelopen jaren 66 metingen uitgevoerd werden in 7 meetcampagnes. Hierbij kwamen Limburg, Olen en Ranst aan bod, maar Grobbendonk niet. Hij antwoordde verder dat er nieuwe metingen gepland zijn, maar weer niet in Grobbendonk.

Martine Taelman: “Wij (GiB) zullen er tijdens de gemeenteraad bij de meerderheid op aandringen om Grobbendonk –na de werken op de E313- mee te laten opnemen bij de volgende geluidsmetingen. Met deze inspanning kan het bestuur er blijk van geven dat ze de klachten van de mensen ernstig nemen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER