© Joren De Weerdt

Slechte staat van Bergstraat zorgt voor valpartijen

De Bergstraat van Heist-op-den-Berg ligt er lamentabel bij en dat veroorzaakt te veel valpartijen. Dat zegt Eddy Gorris (N-VA), die de staat van de centrale winkelstraat aankaartte in de Heistse gemeenteraad.

Bert Provoost

De laatste maanden kreeg Gorris verschillende meldingen van mensen die gevallen zijn in de Bergstraat of directe omgeving. “De winkelstraat ligt er lamentabel bij. Zeker voor mensen die minder goed te been zijn is het een bijzonder risicovolle onderneming om er over te stappen. Die slechte staat van de Bergstraat is de rechtstreekse oorzaak van heel wat valpartijen. Als referentiepersoon valpreventie voor de Mechelse regio wordt ik daar regelmatig over aangesproken. Eigenlijk is het een schande dat ons handelscentrum er zo bijligt. Dit is om ongelukken vragen”, aldus het N-VA-gemeenteraadslid.

Burgemeester Luc Vleugels gaf op vraag van Gorris de officiële cijfers van de politie. “Dit jaar zijn er vier valpartijen die in ons centrum gebeurd zijn gemeld bij de politie: twee in de Leopoldlei, één op het Cultuurplein en één in de Bergstraat. Lang niet iedereen belt natuurlijk de politie bij een val, moeten we wel nuanceren. In de oorzaken van de gevallen die we wel kennen zit niet echt een rode draad. In één geval was er sprake van een kassei die niet goed lag en de val veroorzaakt zou hebben. Op basis van de officiële cijfers kunnen we dus moeilijk conclusies trekken”, overloopt de burgemeester.

“Maar dat wil niet zeggen dat we ontkennen dat de Bergstraat er lamentabel bijligt. Die moet inderdaad gemaakt worden. Alleen zijn we nu bezig met daar grondig over na te denken en de voorbereidingen te treffen om ze volgende legislatuur helemaal her in te richten. We vragen dus nog even geduld. Kleine gebreken moeten we in afwachting van de heraanleg sowieso blijven aanpakken. Wie iets opmerkt dat gevaarlijk is, mag dat zeker melden. Dan doen we het nodige.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER