Gewapende overvallers bedreigen klanten en personeel in Blokker

© hsb

Twee ongemaskerde mannen hebben donderdagavond de Blokker in Herent overvallen. Ze bedreigden daarbij personeel en klanten.

hsb

De overval gebeurde net voor sluitingstijd. De twee overvallers kwamen de winkel binnen en bedreigden de twee aanwezige verkoopsters en de laatste klanten met een wapen. “Volgens de getuigenissen zag het wapen eruit als een vuurwapen, maar we kunnen niet met zekerheid zeggen of het een echt wapen was”, zegt Sarah Callewaert, woordvoerster van het Leuvense parket. Het wapen werd dan ook niet gebruikt.

Onder de indruk

De daders gingen wel aan de haal met de inhoud van de kassa. Ze namen ook een som geld mee van een werkneemster. Toch zou de buit uiteindelijk niet zo heel groot geweest zijn. Daarna sloegen de overvallers in voorlopig onbekende richting op de vlucht. Het labo en de lokale recherche van politiezone Herent-Kortenberg (HerKo) gingen ter plaatse, maar vonden geen spoor van de daders.

De slachtoffers werden meteen na de feiten al opgevangen. Ze waren zwaar onder de indruk. Vrijdag ging de winkel alweer open, maar de twee verkoopsters bleven thuis. In de plaats kwamen twee werknemers uit andere filialen om de winkel te kunnen openen. “We kunnen ons niet echt voorstellen wat hier gisteren is gebeurd, maar het moet toch een serieuze indruk nagelaten hebben”, zegt een van hen. “Ik snap heel goed dat onze collega's even op adem moeten komen. Een van hen komt vandaag wel al even langs uit angst dat ze niet meer zal durven terugkeren als ze te lang wacht.”

De politie van de zone HerKo voert nu verder onderzoek naar de daders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen