Direct naar artikelinhoud
Update

RKC Waalwijk en Belastingdienst zijn eruit

Voetbalclub RKC Waalwijk heeft met de Belastingdienst een akkoord bereikt over de aflossing van een openstaande rekening. Dat meldt de eredivisionist. De rechtbank in Den Bosch bepaalde onlangs in hoger beroep dat de club nog een kleine 8 ton aan loonbelasting en bijbehorende boetes moet betalen. Die schuld dateert uit 1998 en heeft betrekking op de spelers Dejan Govedarica en Joeri Petrov die destijds in dienst waren van de vereniging RKC.

RKC Waalwijk en Belastingdienst zijn eruit
Beeld pro shots

De directie van de club, die overging van vereniging in betaaldvoetbalorganisatie, zegt meerdere goede gesprekken te hebben gevoerd met de fiscus. 'Daarin is de situatie eindelijk uit de knoop gehaald en zijn goede afspraken gemaakt over het invorderingstraject', aldus algemeen directeur Remco Oversier.

RKC betaalt een deel van de af te dragen som uit eigen middelen. 'Daarnaast hebben we enkele mensen met een geelblauw hart gevonden, die de club helpen bij het andere gedeelte', meldde Oversier. Govedarica en Petrov ontvingen destijds via een zaakwaarnemer tekengeld waarover geen belasting werd afgedragen. Met de boetes erbij liep het door de Belastingdienst gevorderde bedrag op tot 771.000 euro.