150 lichamen geborgen na ferryramp

Een week na de ferryramp in Zuid-Korea staat het officiële dodental op 150. Nog eens 150 mensen blijven vermist. Het is nu aan de duikers om door de cabinewanden te breken. Hoop op overlevenden is er alvast niet meer.

Het bergen van de lichamen verloopt sinds het weekend heel wat sneller, nu de duikers eindelijk binnenin het wrak zijn geraakt. Ze moesten namelijk vechten tegen een sterke stroming en een verminderde zichtbaarheid. De lounge van het schip is volledig onderzocht, nu moeten de cabines nog onderzocht worden. Volgende stap in de bergingsoperatie is dus het doorbreken van de cabinewanden.

Familieleden van de slachtoffers verzamelen zich nog steeds op het eiland Jindo, waar de geborgen lichamen naartoe worden gebracht. Door een luidspreker worden beschrijvingen van de geborgen lichamen meegedeeld. De verslagenheid bij de vele families is enorm. Op het vasteland zijn de mortuaria in Ansan ondertussen overvol. De mortuaria in naburige steden worden ingeschakeld en er wordt gekeken voor extra voorzieningen.

179 overlevenden

Bij de ferryramp werden slechts 179 mensen gered. Aan boord bevonden zich vooral scholieren en leerkrachten die op uitstap waren. De oorzaak van de ramp is nog steeds niet duidelijk, al ligt de kapitein zwaar onder vuur omdat hij het schip vroegtijdig verliet en het evacuatieplan voor zijn passagiers te laat zou uitgevoerd hebben. 11 bemanningsleden werden al gearresteerd en ondervraagd.

Meest gelezen