Leekens officieel voorgesteld als bondscoach van Algerije

Georges Leekens is nu ook officieel voorgesteld als de nieuwe bondscoach van Algerije. De 67-jarige Leekens poseerde vrijdag samen met de bondsvoorzitter Mohamed Raouraoua en het ondertekende contract op de website van de Algerijnse voetbalbond.

md

Lekens tekende een contract tot 2019, tot na de Afrika Cup in Kameroen.Met Algerije kan Leekens de nummer 35 van de FIFA-ranking in zijn handen krijgen. Na Ivoorkust (31) en Senegal (32) het derde hoogst geplaatste land van Afrika. Een selectie die aanallend ook bulkt van het talent. Met onder meer Leicester-aanvallers Riyad Mahrez en Islam Slimani, Porto-spits Brahimi en Anderlecht-spelverdeler Sofiane Hanni. Ook op het middenveld lopen heel wat jongens rond uit de Premier League, Ligue 1 en Serie A.

Leekens zat al samen met de technische en medische staf van de Algerijnse voetbalbond en start zijn opdracht op 7 november wanneer de nationale ploeg op trainingsstage vertrekt.

Op 12 november speelt Algerije een cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nigeria. Algerije is ondergebracht in een "groep des doods", met naast Nigeria Kameroen en Zambia als tegenstanders. Op de eerste speeldag kwam Algerije niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Kameroen. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het WK in Rusland. Op de Africa Cup 2017 in Gabon (14 januari-5 februari) start Algerije als derde Afrikaanse land op de wereldranglijst dan weer als één van de favorieten. In de groepsfase treft het er Zimbabwe, Tunesië en Senegal.

Tot woensdag was Leekens nog trainer van Lokeren, waar hij eind oktober 2015 Bob Peeters afloste. Na de 1-2 nederlaag van dinsdag tegen Oostende werd zijn contract bij de Waaslanders in onderling overleg ontbonden. Leekens had de Algerijnse selectie in 2003 al eens onder zijn hoede. Toen vertrok hij er al na enkele maanden om familiale redenen. Nu begint hij er aan zijn vijfde opdracht als bondscoach. Hij was dat eerder ook bij de Rode Duivels (1997-1999 en 2010-2012) en Tunesië (2014-2015). Clubtrainer was "Mac the Knife" onder meer bij Cercle Brugge, RSC Anderlecht, KV Kortrijk, Club Brugge, KV Mechelen, Trabzonspor, Charleroi

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer